Stadionverbod voor irritante vuvuzela?

Stadionverbod voor irritante vuvuzela?

Stadionverbod voor irritante vuvuzela?

Print
De vuvuzela, de traditionele hoorn die wordt gebruikt door Zuid- Afrikaanse voetbalfans om hun liefde voor de sport kracht bij te zetten, leidt tot grote irritatie bij de wedstrijden in de Confederations Cup. Er zijn inmiddels zoveel klachten over deze herrie binnengekomen, dat de Zuid-Afrikaanse voetbalbond een stadionverbod voor de vuvuzela overweegt.

Om de stadions nog enigszins vol te krijgen, worden mensen van de straat geplukt en gratis kaartjes in de handen gedrukt compleet met groene Zuid-Afrika-shirts en... een vuvuzela.

Olifant

De vuvuzela’s overstemmen echter alles in de stadions. De trompet produceert het geluid van een woedende olifant. Het maakt het kijken naar de wedstrijden in de stadions en het luisteren naar het wedstrijdcommentaar op televisie vrijwel onmogelijk.

Een groot aantal televisiekijkers heeft inmiddels laten weten dat ze het commentaar bij de wedstrijden niet meer konden volgen en daarom zijn afgehaakt. Toch blijft de populariteit van het hebbeding groeien.

De FIFA dacht er zelf eerst aan om de vuvuzela te verbieden tijdens het WK, omdat hooligans er misbruik zouden van kunnen maken. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond SAFA kreeg dat verbod ongedaan gemaakt, omdat het instrument onlosmakelijk verbonden was met het Zuid-Afrikaanse voetbal. Een beslissing waar de SAFA nu misschien al spijt van heeft.

Egypte

Intussen heeft de FIFA de klacht van Egypte tegen de rode kaart van Mohamed Al Muhamadi en de penalty voor Brazilië, maandag in de eerste groepswedstrijd van de Confederatiebeker, verworpen. Egypte verloor van Brazilië met 4-3 na een strafschop wegens handsbal in de laatste minuut, na beslissing van de vierde official, op basis van televisiebeelden.

MEER VOETBALNIEUWS