Doelman Mark Volders half jaar buiten strijd met schouderblessure

Doelman Mark Volders half jaar buiten strijd met schouderblessure

Doelman Mark Volders half jaar buiten strijd met schouderblessure

Print
Brute pech voor Mark Volders. De 32-jarige doelman van Moeskroen kwam tijdens een individuele training ongelukkig op de schouder terecht. Resultaat: een scheur in de supraspinatus, één van de belangrijkste spieren in het schoudergewricht. Een operatie is onvermijdelijk. Voorziene revalidatietijd: zes maanden. “De heenronde van volgend seizoen is om zeep”, sakkert Volders.

Het ongeval deed zich vorige week donderdag voor. “Ik ben van nature iemand die niet kan stilzitten. Ik ben één van die weinige stommeriken die ook in het tussenseizoen blijft trainen”, zegt Volders met de nodige zin voor galgenhumor.

Compleet herstel

“Tijdens zo’n individuele training in Moeskroen ben ik slecht neergekomen op mijn rechterschouder. ‘s Avonds voelde ik dat er iets scheef zat en ben ik naar de dokter gegaan.”

Geluk bij een ongeluk is wel dat er in de gehavende schouder geen bot of kraakbeen is losgekomen. De artsen voorspellen Volders dus een compleet herstel.

Transfer

Volders wordt eerstdaags geopereerd. Door wie, was gisteren nog niet helemaal duidelijk. Er zijn twee opties: dokter Declercq in Antwerpen of de Moeskroense huischirurg Labrique. Daarna volgt een lange lijdensweg bij kine Lieven Maesschalck. “Maar met mijn karakter sla ik me daar wel doorheen”, pompt Volders zichzelf moed in.

Dubbele pech voor de Diestenaar is wel dat hij door deze tegenslag een mogelijk lucratieve transfer door de neus geboord ziet. Genk, Cercle Brugge, Germinal Beerschot, het gonsde de voorbije weken van de geruchten over een nakend vertrek bij Excel.

Roger Cox

MEER VOETBALNIEUWS