Steve Stevaert opnieuw op partijbureau van sp.a

Steve Stevaert opnieuw op partijbureau van sp.a

Steve Stevaert opnieuw op partijbureau van sp.a

Print
Steve Stevaert, de ontslagnemende gouverneur van Limburg, is twee weken na elkaar weer op het partijbureau van de sp.a verschenen.

“Je mag daar niet uit afleiden dat ik terugkeer naar de politiek”, zegt Steve Stevaert. ”Ik wil af en toe wel nog deelnemen aan partijactiviteiten, maar ik ambieer geen enkele politieke functie. Laat dat duidelijk zijn. De toekomst is aan de jeugd.”

Gennez minister?

Tijdens de vergadering van afgelopen maandag werd de onderhandelingsdelegatie voor de nieuwe Vlaamse regering aangeduid. Als de socialisten door Kris Peeters worden uitgenodigd - iets wat zo goed als vaststaat - zal niet Frank Vandenbroucke maar Caroline Gennez het team van de sp.a leiden. Afhankelijk van het onderwerp dat besproken wordt, zal zij één of twee partijgenoten meenemen.

Sommige sp.a’ers zien daarin een voorafname op de ministers die de partij wil afvaardigen. Zij achten het goed mogelijk dat Caroline Gennez toetreedt tot de Vlaamse regering en het partijvoorzitterschap overlaat aan bijvoorbeeld Bruno Tobback. Andere kandidaat-ministers zijn Freya Van den Bossche, Peter Vanvelthoven en Frank Vandenbroucke.

PG

MEEST RECENT