Kris Peeters begint gesprekken Vlaamse formatie met vier partijen

Kris Peeters begint gesprekken Vlaamse formatie met vier partijen

Kris Peeters begint gesprekken Vlaamse formatie met vier partijen

Print
Vandaag begint informateur Kris Peeters gesprekken met CD&V, sp.a, Open Vld en N-VA over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

Of die vier partijen uiteindelijk ook bij de definitieve onderhandelingen worden betrokken, is waarschijnlijk maar niet zeker.

Nota

Peeters (CD&V) heeft de voorbije dagen gewerkt aan een nota met punten die volgens hem zeker ter sprake moeten komen tijdens de formatie. Vanaf vandaag legt hij die voor aan de vier partijen die in aanmerking komen voor regeringsdeelname. Er wordt vermoed dat de informateur in die nota het achterste van zijn tong niet laat zien. Wellicht houdt hij het op een aantal algemene uitgangspunten en worden de delicaatste punten voorlopig nog niet op papier worden gezet.

Vandaag om 10u ontvangt Kris Peeters N-VA in het Errerahotel. Om 12u is CD&V aan de beurt en om 15u komt sp.a langs. De Open Vld ten slotte wordt om 19u verwacht.

Schuld

Voor CD&V gaan Marianne Thyssen, Hilde Crevits en Jo Vandeurzen. Voor Open Vld zijn dat Guy Verhofstadt, Dirk Van Mechelen en Sven Gatz. De sp.a stuurt Caroline Gennez, Frank Vandenbroucke en Jan Cornillie van de studiedienst. De N-VA wordt vertegenwoordigd door Bart De Wever, Geert Bourgois en Jan Peumans.

Ondertussen meldt de SERV dat bij ongewijzigd beleid de Vlaamse begroting tegen 2014 afstevent op een schuld van bijna 10 miljard euro, zonder dat er ruimte is gecreëerd voor nieuwe initiatieven. Het adviesorgaan stelt dat de vorige bewindsploeg vanaf 2008 een te expansieve begroting heeft aangehouden.

PG

Nu in het nieuws