Heel Putte viert in 2010 weer feest

Putte - Putte vierde vorig jaar nog zijn duizendjarige bestaan. 2010 wordt ook zo’n feestjaar. Dan draait in de gemeente alles rond religie.

Hemelryck is de naam van de stuurgroep die het feestjaar uitwerkt. De naam verwijst naar café Hemelryck uit de bekende tv-serie De Paradijsvogels. Deze groep bestaat uit een twaalftal Puttenaren, die ervoor zorgen dat het religieuze erfgoed van de gemeente als een rode draad door tal van evenementen zal lopen.

De activiteiten zullen zich evenwel niet beperken tot één geloofsovertuiging. Ook niet kerkelijke verenigingen mogen aan de evenementen deelnemen. Zelfs activiteiten rond bijvoorbeeld trappistenbier en ander vermaak kunnen ook aan bod komen.

Iedereen kan meedoen

Cultuurbeleidscoördinator Robby Goovaerts coördineert de feestelijkheden van het religieuze jaar. “Niet alleen de gemeente zal in 2010 manifestaties opzetten, ook de parochies, de verenigingen, de scholen en privépersonen kunnen van alles organiseren."

"Verenigingen die een activiteit opzetten, kunnen een gemeentelijke toelage van maximaal 100 euro krijgen”, zegt coördinator Robby Goovaerts.

Geplande activiteiten

Onder meer deze activiteiten staan al zeker gepland: een tentoonstelling over de Putse kapellen, een open kerkendag, enkele vieringen in de grot van Peulis, een open gedichtendag vanuit de kloosterkapellen, een uitstap naar ‘hosties en trappisten’ en een tentoonstelling van Putse kunstenaars.

Verschillende kunstenaars uit Putte buigen zich momenteel over het ontwerp van een logo.

PA

Meer info bij Robby Goovaerts op 015-22.92.00

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio