Aanvaller deejay P'ke opgepakt

Mechelen - De jongere die afgelopen donderdag een 27-jarige Zemstenaar aan het Mechelse station met een glas zwaar heeft verwond, is gevat.

Na een avondje uit in de Mechelse stationsbuurt wandelde de 27-jarige Kurt Plettinckx donderdag samen met zijn vriendin terug naar zijn wagen, toen ze door een viertal jongeren werden lastiggevallen.

Plots gooide een van die jongeren een longdrinkglas in het gezicht van de Zemstenaar, die in Mechelen bekendstaat als deejay P’ke van het Mechelse studentencafé De Prof.

Het glas sprong in stukken uit elkaar op zijn oog, met zware gevolgen. Een glasscherf maakte een snede van twee centimeter in zijn oogbol, waardoor Kurt meteen in het UZ Antwerpen onder het mes moest. Volgens de dokters bestaat er evenwel nog een kans dat het slachtoffer op termijn blind wordt.

Uitgebreid onderzoek

Het Mechelse parket tilde zwaar aan dit geval van brute agressie en liet meteen uitkijken naar de vier jongeren die na de aanval op de vlucht waren geslagen.

Na een uitgebreid onderzoek, waarbij onder meer de beelden van een bewakingscamera uit de Mechelse stationsbuurt grondig werden geanalyseerd, konden speurders de vier jongeren op het spoor komen. Een voor een werden ze de voorbije dagen opgepakt en met de feiten geconfronteerd.

Drie van de vier jongeren wezen telkens naar de vierde persoon als dader van de aanval op Kurt Plettinckx. Bij zijn ondervraging door de Mechelse onderzoeksrechter dinsdag gaf de 20-jarige Mechelaar de feiten toe. De jongeman mocht na zijn verhoor beschikken, maar moet zich wel houden aan strikte voorwaarden.

JVDPO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio