Frank Deboosere start actie op in Nijlen

Nijlen - De actie Vergroot de Hoop ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’ wordt dit jaar in Nijlen op gang gefloten. Heel wat hoge gasten komen langs.

De nieuwe editie van Vergroot de Hoop ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’ start deze week. De actie mobiliseert Vlamingen om jong, zuiver taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. Dat snoeisel bevat een stof die nodig is voor de aanmaak van kankermedicatie.

In de provincie Antwerpen werd vorig jaar het meeste snoeisel ingezameld. Daarom trekt Frank Deboosere, VRT-weerman en voorzitter van ‘Kom op tegen Kanker’, persoonlijk naar het IOK-containerpark van Nijlen op zaterdagvoormiddag 20 juni. Dat is de eerste zaterdag van deze drie maanden lopende actie. Er worden die dag heel wat bezoekers met taxussnoeisel verwacht.

Mooi gezelschap

Frank Deboosere komt gelukkig niet alleen: hij breng zijn mooiste vriendinnen mee naar Nijlen. Hij laat zich vergezellen door de kersverse Misses Globe Belgium Kathleen De Mey en haar tweede eredame Barbara Lakhal.

Die laatste heeft zelf borstkanker gehad én overwonnen. Ze dragen speciaal voor de gelegenheid ontworpen jurken. De jonge ontwerpers Roxane Van Der Gracht en Lauriane De Paoli gingen daarvoor aan de slag met vers taxussnoeisel.

Programma

Deboosere opent zaterdag persoonlijk de slagboom van het containerpark. Hij zet ook een aantal belangrijke mensen in de bloemetjes.

Wie er bij wil zijn, kan terecht aan het containerpark op de hoek van Koningsbaan en Breugelhoefstraat. Deboosere en co komen langs vanaf 10.15u.

BePR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio