Modestudenten stellen tableau vivant samen

Modestudenten stellen tableau vivant samen

Modestudenten stellen tableau vivant samen

Print
Lier - De veertien studenten van de modeafdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Lier tonen op zondag 21 juni hun werk. Ze doen dat aan de hand van een tableau vivant.

"Dit jaar krijgt u heel creatieve en eigenzinnige ontwerpen te zien van onze drie leerjaren", zegt Sabine Oosterlynck, leerkracht mode- en objectvorming. "De studenten hebben een heel jaar op zeer diverse manieren en voorkeuren gewerkt. Ze zochten elk naar inhoud, vorm, kleur, stijl en materialen."

De vier studenten van het eerste jaar maakten herinterpretaties van een wit beschermingspak, terwijl die van het tweede jaar een silhouet ontwierpen geïnspireerd op historische invalshoeken. Zo baseerde Vera Broeckx zich op de Spaanse periode, wat onder meer duidelijk aan de grote kraag te zien is. "Ik heb thuis een roestachtige teckel waarmee ik graag in het bos ga wandelen. Omdat het de opdracht was ons tot één kleur te beperken, heb ik voor die roestkleur van mijn hond gekozen. De boswandelingen deden me dan weer aan reeën denken. Dat, in combinatie met Spanje, leidde tot het silhouet dat ik de voorbije maanden heb gemaakt."

De acht studenten van het derde leerjaar lieten zich inspireren op etnische en folkloristische invloeden. Een van hen is Eva Nauwelaerts. "Ik heb me op de zigeunercultuur van de Roma's gebaseerd en ben vertrokken van een oud huwelijkskleed, want recyclage vind ik zeer belangrijk. Opmerkelijk detail is dat het hele ontwerp handwerk is: van stikken hou ik zo niet."

"Alle studenten maakten bij hun ontwerpen ook een bijpassend masker", vult directeur Andrée Charle aan. "Het geheel van 25 silhouetten stellen ze voor in de vorm van een tableau vivant met levende modellen."

L'Avenirsite, Sionsplein 19 in Lier, op zondag 21 juni om 16u.
03-488.14.27, www.academielier.be

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio