Moeilijke bevalling dwarsboomt Mont Ventoux-plannen Saartje Vandendriessche

Moeilijke bevalling dwarsboomt Mont Ventoux-plannen Saartje Vandendriessche

Moeilijke bevalling dwarsboomt Mont Ventoux-plannen Saartje Vandendriessche

Print
Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche moet met pijn in het hart afzeggen voor haar Sporta-beklimming van de Mont Ventoux van komend weekend. Een keizersnede houdt haar uit het zadel.

Dit weekend bestormen 1.999 sportieve Vlamingen de Mont Ventoux, onder leiding van Sporta. Normaal waren dit er 2.000. Maar Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche, die vorige maand beviel van haar eerste dochtertje Mille, moet in extremis afzeggen.

Gynaecoloog

“Ik heb altijd gezegd: als ik bij mijn bevalling geen keizersnede moet ondergaan, of ik heb achteraf geen complicaties, dan beklim ik kost wat kost de Mont Ventoux”, zegt de omroepster.

“Maar het lot heeft hier anders over beslist. Hoewel tijdens de zwangerschap alles prima is verlopen, kwam mijn dochtertje toch op de wereld via een keizersnede. Ik had er eerlijk gezegd geen seconde rekening mee gehouden dat dit zou kunnen gebeuren. Tijdens mijn zwangerschap ben ik altijd goed blijven trainen."

Ontgoocheld

Saartje Vandendriessche reageert heel ontgoocheld op haar afzegging voor de Mont Ventoux.

“Ik heb een week nodig gehad om deze tegenslag te verwerken. En als mijn gynaecoloog niet had bestaan, was ik zeker naarboven gefietst. Maar hij heeft me dat ten strengste verboden. Ik mag op dit ogenblik zelfs geen enkele fysieke inspanning doen. Dat is echt om tegen de muren op te lopen.”

.

Nu in het nieuws