Geen Tour voor Steegmans

Geen Tour voor Steegmans

Geen Tour voor Steegmans

Print
Gert Steegmans hoeft niet te rekenen op een selectie voor de Tour. Manager Andrei Tchmil en de ploegleiding van Katusha kregen in de Dauphiné Libéré geen signaal dat de Limburger daar rijp voor is.

Het regent geruchten over Gert Steegmans. Het strafste: vanaf nu geen enkele selectie meer, voor geen enkele wedstrijd op de mondiale kalender. De top van Katusha ontkent.

Doping

De renner krijgt een nieuwe deadline opgelegd voor het ondertekenen van het ploegprotocol dat een zware financiële straf inhoudt bij dopinggebruik.

Steegmans blijft de enige van de Katusharenners die zich niet bereid verklaart vijf bruto jaarlonen te dokken als hij naast de pot plast. Manager Andrei Tchmil kan daar niet om lachen.

”Ik begrijp het niet. Misschien heeft Gert iets te verbergen. Of misschien heeft hij argumenten zat. Ik weet in elk geval niet welke. Hij praat met iedereen en alle kranten, behalve met de mensen met wie hij moet praten."

Consequenties

En dus nam Tchmil het heft zelf in handen. ”Wij stuurden Gert een brief met de vraag ons een verantwoording te bezorgen voor zijn weigering het protocol te ondertekenen. Dat antwoord verwacht ik tegen 22 juni."

"Wat de consequenties zijn als dat er niet komt? Daar kan en wil ik op dit moment niet op antwoorden. Ik ben een geduldige mens, maar ook weer niet té geduldig."

Meer sportnieuws