Herhalingen jagen kijkers weg

Herhalingen jagen kijkers weg

Herhalingen jagen kijkers weg

Print
Het zomerseizoen is het voorbije weekend definitief begonnen. Zondag zat maar één Vlaming op vier in de prime time voor z’n tv en het best bekeken programma van de avond, ‘Sportweekend’, had nog maar 606.171 kijkers. Herhalingen op Eén deden naar de zapper grijpen.

Het is nog maar het begin van wat ons deze zomer aan heruitzendingen te wachten staat. De crisis leidt op het scherm rechtstreeks tot déjà vu-toestanden. De (wel erg snelle) herhaling van ‘Katarakt’ had maar 446.000 kijkers. “De eerste run ligt inderdaad nog maar anderhalf jaar achter ons,” zegt woordvoerder Björn Verdoodt.

“We hebben toch met een vervolgserie als ‘Katarakt’ willen experimenteren omdat we in de week al herhalingen hebben van de politieseries ‘Baantjer’ op maandag en woensdag en ‘Witse’ op donderdag’. Vergeet ook niet dat we vorig jaar een sterke trekker hadden als ‘Fata Morgana’, terwijl we het nu moeten doen met ‘Beste vrienden’, dat eveneens een herhaling is.”

Canvas

Zondag zijn nogal wat kijkers uitgeweken naar Canvas, waar ze in de prime time bespaard bleven van herhalingen. Er was o.m. een sterke ‘Panorama’ over de rechtse partijen tijdens de verkiezingscampagne (441.000 kijkers). Daarna volgden ‘Nature’s Great Events’ (381.365 kijkers) en een boeiende documentaire over Toots Thielemans (216.000 kijkers).

Bij vtm hadden lachprogramma’s als ‘Sketch Up‘, ‘2 straten verder’ en ‘Geert Hoste Regeert’ rond het half miljoen kijkers. Ook dat waren herhalingen maar humor verdraagt makkelijker een herhaling dan drama.

RdC

.

Nu in het nieuws