Het weer voor dinsdag 16 juni

Het weer voor dinsdag 16 juni

Vakantie

Het weer voor dinsdag 16 juni

Print

Dinsdag kunnen er vooral tijdens het eerste deel van de dag nog verspreid een paar buien vallen. Tussendoor is er echter ook ruimte voor de zon. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder en verdwijnt de buienneiging. De minima liggen rond 10°C en in de namiddag wordt het een graad of 21.

Dat zijn normale waardes voor de tijd van het jaar. De nacht naar woensdag verloopt zo goed als helder.

Woensdag wordt er vanuit het zuiden tijdelijk warmere lucht aangevoerd. Na een eerder frisse ochtend met minima tussen 6°C in de Kempen en 8°C gemiddeld in de rest van de provincie beginnen de temperaturen onder een stralende zon aan een snelle klim. Namiddag halen we uiteindelijk zelfs maxima in de buurt van 25°C. De zon blijft het meestal voor het zeggen hebben. Mogelijk verschijnt er namiddag eventjes wat meer bewolking maar het blijft overal droog.

Donderdag trekt een zwakke regenzone van west naar oost over de provincie. Volgens de huidige computerprognoses gebeurt dat in de namiddag. Veel neerslag zal er echter niet vallen maar het kan dus wel even nat worden. De minima liggen erg hoog met waardes rond 14 of 15°C en de maxima komen afhankelijk van de exacte timing uit tussen 21 en 23°C. In het oosten kan het dus iets warmer worden dan in het westen.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen en af en toe wolkenvelden. Een enkele bui valt echter niet helemaal uit te sluiten. Doordat de wind naar het noordwesten draait blijven de maxima beperkt tot ongeveer 20°C.

Waarschijnlijk blijft de wind ook tijdens het weekend uit noordelijke richtingen waaien waardoor het eerder fris zal blijven met maxima rond of net beneden de 20°C. Het is daarbij overwegend droog maar een enkele bui behoort steeds tot de mogelijkheden.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN