Buggenhout investeert 600.000 euro in sportterreinen

Buggenhout investeert 600.000 euro in sportterreinen

Buggenhout investeert 600.000 euro in sportterreinen

Print
Buggenhout - Voor een partijtje beachvolley hoef je niet langer naar zee te trekken. Op de site rond sport- en cultuurtempel De Pit in Buggenhout openden dit weekend enkele nieuwe buitenterreinen waaronder een voor beachvolley en –voetbal.

Het gemeentebestuur van Buggenhout investeerde nog eens 600.000 euro in de verscheidene buitenterreinen rond De Pit en daarmee krijgen de inwoners van de bosgemeente er heel wat sportinfrastructuur bij.

Beweegmogelijkheden

”De aanleg van een Finse looppiste, een kunstgrasveld, twee beachterreinen en een multifunctioneel terrein, waar zowel volley, basket, tennis als voetbal gespeeld kan worden, zijn een feit”, vertelde een trotse sportschepen André Turneer (NCD).

”Het zijn heel wat nieuwe beweegmogelijkheden en hopelijk zijn ze een stimulans om zowel kinderen als volwassenen tot sporten aan te zetten. De vijf scholen in de nabijheid van deze terreinen zijn alvast gelukkig, want de binneninfrastructuur van onze sporthal was vaak overbevraagd. Sporten in openlucht net dat tikkeltje meer gevoel van voldaanheid na een fysieke inspanning.”

Vrij gebruik

Ook de jeugdverenigingen zijn tevreden met de nieuwe mogelijkheden. Zo mogen alle terreinen, behalve het kunstgrasveld, vrij gebruikt worden overdag als er geen reservaties zijn van clubs of particulieren. Nu wordt zonder probleem een partijtje beachvolleybal of –voetbal mogelijk in Buggenhout.

”Ook de anders georganiseerde sporters die op zoek zijn naar een aanbod op maat om op recreatieve wijze te sporten, kunnen dankzij deze nieuwe terreinen op eigen tempo en ritme genieten van hun sport.”

Kleuters

In hetzelfde dossier zijn niet alleen nieuwe sportvelden aangelegd, maar kwam er ook wat extra’s uit de bus voor de gemeentelijke basisschool ’t Sprinkhaantje. Daar kunnen de kleuters voortaan profiteren van een nieuw aangelegde speelplaats. De fietsers kunnen hun tweewielers kwijt in een nieuwe fietsenberging.

”We hebben als gemeentebestuur er de nodige middelen voor uitgetrokken om hier iets moois van te maken”, besluit Turneer. ”We roepen dan ook iedereen op om hier respectvol gebruik van te maken. Het stuit ons tegen de borst om nu al te moeten vaststellen dat er op sommige terreinen al schade toegebracht is.”

Extra gronden

De sport- en recreatiecampus rond sporthal en GC De Pit moet nog voort kunnen uitbreiden. Binnenkort zal de gemeenteraad de aankoop van zo’n 9.000 m² extra gronden goedkeuren in het gebied achter de sporthal richting Kruisbaan.

"Onder andere de krachtbalclub heeft hierin interesse omdat zij zonevreemd zitten en dus niet kunnen veranderen aan hun accommodatie”, aldus burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD). "Ik ben ook nog in onderhandeling met eigenaars van andere percelen zodat we hopelijk ook nog gronden tot aan de Kruisbaan kunnen verwerven. Zo zal een tweede ontsluiting van de site rond De Pit mogelijk worden en kunnen we de Platteput wat ontlasten.”

Raf MOORTGAT

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio