Drie nieuwe beelden voor Belsele

Drie nieuwe beelden voor Belsele

Drie nieuwe beelden voor Belsele

Sint-Niklaas - In Belsele werden zondag drie nieuwe beelden ingehuldigd. Het weer was een redelijke domper op de feestelijke inhuldiging, maar de Belselenaren waren niettemin heel tevreden dat hun dorp drie nieuwe beelden heeft gekregen.

Het gaat om De Olympische Ringen van Hugo Van der Wilt aan sporthal De Klavers, De Wassende Vrouwen van Dora De Coninck op het dorpsplein en De Klokkenlapper van Koenraad Rossaert op het Kerkplein. De inhuldiging werd gevolgd door een dorpsreceptie en concerten in ’t Ey en van fanfare Sint-Cecilia in het dorp.

Vanuit de dorpsraad van Belsele werd al lang het idee geopperd om het dorp te verfraaiien met nieuwe beelden. Daarvoor werd ook de werkgroep Kunst in Belsele opgericht. Via benefietacties, schenkingen en sponsoring zamelden de leden geld in voor de aankoop van de drie beeldhouwwerken.

De stad engageerde zich om 25.000 euro vrij te maken, maar de Belselenaren moesten zelf ook nog 25.000 euro bijeen zien te sprokkelen. Dankzij de inbreng van mecenas Hein Deprez, die ook het parkgebied in Belsele ontwikkelde, werd dat bedrag helemaal bijeengesprokkeld.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio