Wase band op affiche Popmart

Print
Sint-Niklaas - De organisatoren van het gloednieuwe Popmart Music Festival op de Grote Markt van Sint-Niklaas zijn klaar met de line-up van hun festival. De Amerikaanse band Dog eat Dog is de topact.

De eerste editie van Popmart vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli, een week voor de start van de Lokerse Feesten. De organisatie, de vzw City Events, heeft de affiche voorgesteld van het gloednieuwe, tweedaagse festival op de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Dance, rock en pop

Vrijdag 24 juli staat in het teken van de dancemuziek, met onder meer Juan Atkins uit Detroit, Nid & Sancy, Waxdolls, The Glimmers, Nudex en Fredo & Thang.

Op zaterdag is het rock- en popmuziek dat de toon zet. Met Billy The Kill, Team William, Creature with the Atom Brain, Johnny Berlin en vooral Nailpin en Dog eat Dog heeft Popmart een sterke affiche klaar.

Dog eat Dog, razend pulair in de jaren negentig, is deze zomer op tournee met hun All Boro Kings 15 years Tour en zakken naast heel wat grote Europese podia ook af naar Popmart Sint-Niklaas. Dog eat Dog is vooral bekend door de hits' No Fronts' en 'Who’s the King'

Openluchtgedeelte

Guy De Jonghe, uitbater van café Gibons op de Grote Markt, en zijn medestrijders van de vzw City Events zitten al geruime tijd te broeden op het idee voor een stadsfestival. ”We merken gewoon dat er iets moet gebeuren in Sint-Niklaas. Mensen zitten er op te wachten. We willen van Popmart een traditie maken, met mogelijk ook een wintereditie.”

Popmarkt vindt plaats op een afgebakend terrein aan de kant van het stadhuis. De festivaltent wordt 20 bij 30 meter groot. Daarnaast is er ook een openluchtgedeelte. De organisatoren mikken op een duizend bezoekers per dag.

JOVE

Tickets kosten 15 euro per festivaldag.
Meer info: www.popmart.be

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio