Niet alle ruiters dagen op voor jumping

Grobbendonk - De jumping voor het goede doel van serviceclub Kiwanis werd een groot succes, ondanks de vele afzeggingen van ruiters en paarden.

De uitbraak vanrhinopneumonie, in de volksmond beter gekend als paardengriep, zette een domper op de feestvreugde bij serviceclub Kiwanis. Die organiseerde afgelopen weekend de twaalfde jumping voor het goede doel.

De Kiwanis kregen vorige week kritiek van een eigenaar van een stoeterij, die vijf paarden had moeten afmaken. Hij vond dat de jumping in Grobbendonk had moeten worden afgelast.

Maar de Kiwanis zetten door, ook al omdat de meeste dierenartsen vinden dat de risico’s voor de overdracht van het virus in de openluchtomstandigheden van een jumping minimaal zijn. Een afgelasting zou ook een financiële ramp hebben betekent voor de Kiwanis, die alleen al voor een feesttent 12.500 euro hadden uitgegeven.

De hiaten in het sportieve gedeelte werden ruimschoots goedgemaakt in de bar en het restaurant. Daar lieten sympathisanten uit de hele Kempen zien hoezeer ze het sociale initiatief van de serviceclub waarderen. Ook de gesteunde verenigingen kunnen gerust zijn: een vol restaurant zorgde voor een mooie opbrengst.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio