Actiegroep luidt alarmbel tegen verkavelaar

Print
Hoogstraten - Projectontwikkelaar Vastgoed C.W. heeft nog geen verkavelingsvergunning voor ’s Boschstraat. Toch voert hij al werkzaamheden uit.

In 2008 diende een actiegroep, samen met fractie Groen!/HOOP beroep aan tegen de geplande verkaveling. De Bestendige Deputatie beslist hier morgen, 16 juni, over.

Toch luidt het actiecomité nu al de alarmbel omdat verkavelaar Vastgoed C.W. bezig is met werkzaamheden aan het perceel. Hij verwijderde de prikkeldraad rond de weilanden en graafmachines trokken al vier sleuven. Ook rooide hij 52 bomen. “Het zijn signalen dat de projectontwikkelaar wel héél zeker van zijn stuk is. Je zou denken dat hij wacht tot hij de verkavelingvergunning in handen heeft”, zegt Dries Horsten van het actiecomité.

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Ward Baets (CD&V) kan het dat de verkavelaar al bezig is met voorbereidende werkzaamheden. “Het tracé van de wegen werd goedgekeurd. Daarvoor heeft hij al een vergunning. De bomen die gerooid worden, maken mogelijk deel uit van dat tracé”, zegt Baets.

“Ook werd beslist om archeologisch onderzoek te laten uitvoeren. Dat is nu bezig. Het is enkel de eigenlijke verkavelingsvergunning die we met het college verleenden die ter discussie staat bij de Bestendige Deputatie.” Vastgoed C.W. was niet bereikbaar voor commentaar.

AO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio