Ontvoerde buitenlanders dood teruggevonden in Jemen

Print
In Jemen zijn maandag negen lichamen teruggevonden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de buitenlanders die vrijdag ontvoerd werden door een rebellengroep terwijl ze aan het picknicken waren. Dat meldt de politie.

Zondag maakte het Jemenitische ministerie van Defensie bekend dat er negen buitenlanders ontvoerd waren door sjiitische opstandelingen in Saada, in het noorden van het land. Het gaat om zeven Duitsers, waaronder drie kinderen, een Brit en een Zuid-Koreaanse vrouw die allemaal voor een hulporganisatie werken.

Volgens de regering is de sjiitische rebellengroep van Abdel Malak al-Hawthi verantwoordelijk voor de ontvoering, maar die groep ontkent elke betrokkenheid. "Dit is een nieuw complot van het heersende regime om een nieuwe oorlog te beginnen en het aanzien van de zonen van Saada te bezoedelen", luidt het in een verklaring.

Jemenitische stammen gebruiken wel vaker buitenlanders om de regering onder druk te zetten. Meestal worden de gijzelaars goed behandeld en komen ze in goede gezondheid weer vrij.

MEEST RECENT