Politie houdt dag lang grootschalige controles

Vosselaar - De wegpolitie controleerde zaterdag het vrachtvervoer op de E34. Truckers met een slecht bevestigde lading, kregen een boete.

De controles vonden de hele dag plaats op de parking van het Texacobenzinestation in Vosselaar, richting Antwerpen. Aan de controle namen acht agenten deel.

Het verkeer was er veel minder druk dan tijdens de weekdagen, maar dat belette niet dat er een dertigtal processen-verbaal werd opgemaakt.

De wegpolitie controleerde onder meer de manier waarop de ladingen waren bevestigd. Die controles komen er naar aanleidingen van de honderden incidenten per jaar met ladingverlies. Die veroorzaken telkens lange files.

Twee bestuurders kregen een boete en één chauffeur moest de vrachtwagen aan de kant laten staan. Pas toen de trucker extra spanriemen had laten aanrukken, mocht hij verder.

De agenten zetten ook twee uitzonderlijke transporten aan de kant omdat die op zaterdag niet mogen rijden. Eén van de twee had zelfs geen vergunning. De boete liep op tot 1.000 euro.

Voor het niet respecteren van de rij- en rusttijden liepen zes bestuurders een boete op. Twee truckers die een gevaarlijke lading vervoerden, kregen een proces-verbaal omdat ze verplichte toebehoren niet bij zich hadden.

Tot slot zette de wegpolitie ook een anoniem voertuig in dat het inhaalverbod van vrachtwagens controleerde. Dat leverde twee pv’s op. Het anoniem voertuig registreerde ook tien chauffeurs die te snel reden en één dronken bestuurder.

AK

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio