Van Sus en Wis tot kunst met kettingzagen

Kalmthout - Rond boerderij ’t Vogelensanckhof vinden volgend weekend de dertiende Hoevefeesten plaats. Naast de lokale striphelden Suske en Wiske zullen dit jaar speciale kunstenaars hun opwachting maken: beeldhouwers die werken met een kettingzaag.

Vrijdagavond starten de Hoevefeesten al met een tractorwijding en boerenbal. Zondag vanaf 10u groeien de Hoevefeesten naar hun hoogtepunt. “Naast streekproducten wekken we oude ambachten tot leven. Er zijn shows met oldtimer-tractoren en een behendigheidswedstrijd met landbouwvoertuigen. De meeste aandacht gaat naar het eerste Vlaams Kettingzaagsculpturen Festival. Kunstenaars toveren met een motorzaag een boomstam om tot een kunstwerk”, vertelt Jos Arnouts van de Landelijke Gilde.

Op de Hoevefeesten staat er ook een infostand rond Suske en Wiske. Zondag 21 juni vindt in Kalmthout ook de 12de Stripdag plaats. In de sporthal van Gitok, op wandelafstand van ‘t Vogelensanckhof, loopt een stripveiling ten voordele van de scouts van Heide. Daar worden ook het nieuwste album ‘Het Geheim van de Kalmthoutse Heide’ én de dialectversie die Jan Francken maakte, voorgesteld en verkocht. Ook in het Arboretum, station van Heide en het Provinciaal Kindermuseum aan de Beuavoislaan duiken de striphelden op.

SDK

www.vvvkalmthout.be, boerderij ‘t Vogelensanckhof, Vogelenzangstraat 22

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio