"De politie wilde ons niet horen"

De politie wilde ons niet horen

"De politie wilde ons niet horen"

Antwerpen - “We werden weggejaagd. De politie wilde onze getuigenis niet horen”, zeggen Luc en Leen Van Roosbroeck. Ze zaten in café O Ferro Velho toen het werd beschoten.

Café O Ferro Velho aan het Sint- Jansplein werd vrijdagochtend acht keer beschoten door een onbekende. “Wij zaten toen in het café”, vertellen Luc Van Roosbroeck en zijn vrouw Leen. “Plots hoorden we knallen - een schot zo bleek later - en vloog het glas in het rond. Wij vluchtten onder de tafels en iemand belde de politie.”

“De politie was snel ter plaatse, maar toen de agenten binnenkwamen, riepen ze meteen ‘maakt dat ge buiten zijt’. Of we niet gewond waren, werd zelfs niet gevraagd. We zijn dan naar buiten gegaan. Toen we dan onze getuigenis wilden geven, wilde de politie ze niet noteren. Nochtans had Harry, de man van het koppel dat bij ons was, de dader gezien. Hij kon hem perfect beschrijven.”

Kwaad naar erger

Volgens het echtpaar Van Roosbroeck werd het daarna alleen maar erger. “Toen we bleven aandringen om onze versie te vertellen, werden die politiemannen zelfs heel kwaad. ‘Ik ga het geen honderd keer herhalen. Maakt dat ge weg zijt. Ik wil jullie nooit meer zien’, luidde het.”

“Wij hadden ons de opvang na zo’n schietpartij toch anders voorgesteld. Wij vonden het optreden van de politie alleszins heel vreemd.”

Christophe MATTHIJSSENS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio