Wilg in Rivierenhof mooiste boom van Deurne

Wilg in Rivierenhof mooiste boom van Deurne

Wilg in Rivierenhof mooiste boom van Deurne

Deurne - Zondag werd in het Rivierenhof de mooiste boom van Deurne verkozen. De wedstrijd was een initiatief van het Cultureel Centrum van Deurne naar aanleiding van de erfgoeddag.

“De erfgoeddag stond dit jaar in het teken van vriendschap”, legt Maarten Loos van CC Deurne uit. “Bomen zijn ons levend erfgoed en van daaruit is het idee gegroeid om de inwoners van Deurne te vragen een waargebeurd verhaal in te zenden rond vriendschap waarin een echte Deurnese boom een belangrijke rol speelt.”

De boom van Maria Arredondo werd de uiteindelijke winnaar. De grote, sterke 80-jarige wilg staat aan het kromme bruggetje bij de visvijvers. “Ik ontdekte de boom op een mooie dag in september 2004”, vertelt ze. “Daar stond hij, met zijn kleine groene en zilveren blaadjes als grijze haren. Met zijn gastvrije, beschermende takken waar vogeltjes een nest hadden gebouwd. Hij voelde goed aan ook, met zijn harde buitenkant die de zachte kern moest beschermen. Heel herkenbaar: net mijn papa!”

Maria’s papa was overleden. Ze spreidde op die dag in september zijn as zorgvuldig rond de onderkant van de boom. “De boom is sindsdien nog mooier geworden. Ik kom hier vaak langslopen en altijd zeg ik hem goeiedag. Het is zalig om tegen hem te leunen, net zoals ik vroeger bij mijn papa deed.”

Na de grote storm onlangs kreeg Maria het even benauwd. Ze hoorde iemand vertellen dat er veel bomen in het Rivierenhof gesneuveld waren. “Ik heb de hele nacht met een bang hart de volgende ochtend afgewacht”, herinnert Maria zich nog levendig. “Maar gelukkig stond hij er nog. Dat is het verschil met mijn papa. De storm die hem is overkomen, heeft hij niet kunnen overwinnen.”

Wilfried DEFILLET

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio