1 / 2

Homejacker knevelt 70-jarige Mechelaar

Een nachtelijke dief heeft boer Eduard De Greef uit Hombeek (Mechelen) gekneveld en proberen te verstikken. De man is erg geschrokken van het nachtelijke bezoek.

wverhaert

Eduard De Greef woont, sinds zijn ouders gestorven zijn, al bijna twintig jaar alleen op een grote boerderij op de Humbeekseweg. Hij slaapt op de zolder van een oude koeienstal en ziet bijna geen mensen meer. Maar tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd hij plots gewekt in zijn slaap. “Iemand probeerde me te verstikken”, legt Eduard omstandig uit.

Slaapkamer op zolder

“Om half drie ’s nachts kroop er iemand bij mij op zolder, waar ik lag te slapen. Hij pakte me bij mijn schouders vast en vroeg in gebroken Vlaams naar geld. Hij duwde mijn gezicht in mijn kussen en probeerde me te stikken. Hij gebruikte ook zijn handen om me te verhinderen om te ademen. Ik heb me kunnen wegdraaien en ben blijven tegenwringen”, legt de kranige senior uit.

Ondanks het feit dat hij gepensioneerd is, brengt Eduard trouwens nog vele uren op het veld door. Die fitheid kwam hem goed van pas. “Daarna heeft de man mij met een touw vastgebonden aan de klink van een kast. Ik heb hem dan horen weglopen zonder buit. Het was donker, dus ik heb de dief zijn gezicht niet kunnen zien. Hij is binnengeraakt via een stalluik waarlangs de koeien vroeger binnen en buiten konden gaan, toen ik hier nog vele beesten had”, legt de fel geschrokken man nog uit.

Bevrijd met bot mes

De 70-jarige heeft zichzelf dan bevrijd met een mes dat in zijn slaapkamer lag. “Het was een bot mes, maar na lang proberen heb ik mezelf losgemaakt. Ik heb daar wel anderhalf uur mee staan foefelen. Het leek wel of het een film was. Mijn handen waren gekwetst door het touw. Gelukkig heeft de overvaller het mes niet gevonden. Dan had het erger kunnen zijn. Toen ik beneden kwam, zag ik dat alles overhoop gehaald was. Dat moet gebeurd zijn nog voor de dief mij heeft aangevallen”, vermoedt Eduard.

Het stalluik waarlangs de homejacker is binnengekomen, heeft Eduard gebarricadeerd. “Zo kunnen ze zeker niet meer binnen. Ik snap trouwens niet waarom ze bij mij op zoek gaan naar geld. Ik woon hier alleen, maar ik ben ook mee met de tijd. Zo staat mjin geld op de bank en gebruik ik meestal een bankkaart om te betalen. Het ligt echt niet onder mijn bed verstopt”, knipoogt Eduard De Greef.

Bert PROVOOSTMEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio