Stratosphere komt naar Sinksenfoor

Stratosphere komt naar Sinksenfoor

Stratosphere komt naar Sinksenfoor

Antwerpen - De attractie Stratosphere komt dinsdag naar de Sinksenfoor en zal woensdag opengaan. De zweefmolen op zestig meter hoogte is een primeur voor de Benelux.

Uitbater Eduard Vlasselaerts is heel blij dat alle keuringen eindelijk achter de rug zijn. “Hier heb ik lang op gewacht. In eerste instantie zou de Stratosphere Swing Tower vorig jaar al klaar zijn, maar de bouw liep vertraging op. De afgelopen weken is er nog een extra veiligheid ingebouwd, de Duitse keuringsorganisatie TUV heeft de Stratosphere positief beoordeeld en nu is het gevaarte klaar om naar de Sinksenfoor te komen.”

Cadeau

Plaatsmeester Fred Azaert van de stad Antwerpen is ook gelukkig met de komst van de splinternieuwe attractie. “Het labeltje hangt er bij wijze van spreken nog aan. En Antwerpen heeft de primeur. Zie het maar als een cadeau voor veertig jaar foor op de Gedempte Zuiderdokken.”

Op maandagnacht wordt de Star Wars afgebroken. Op de plaats van die attractie wordt de Stratosphere Swing Tower namelijk opgebouwd. Dat gebeurt op dinsdagnacht. Vanaf woensdag kunnen mensen de nieuwe attractie uittesten. Een ritje in de uitzwierende gondels die op zestig meter hoogte hangen, zal 5 euro kosten.

Panorama

“In Duitsland hebben we hem al zien draaien”, vertelt Eduard Vlasselaerts. “Het is een echte familiebelevenis. Een toeristische attractie ook. Je hebt namelijk mooi uitzicht over de stad, een prachtig panorama. En omdat je niet over de kop gaat, is het ook niet eng. Het spreekt veel mensen aan, daarom hebben wij een Stratosphere laten maken in Nederland.”

De afgevaardigden van KMG, het bedrijf dat de machine bouwde, zullen ook naar Antwerpen komen om hun machine te zien draaien en richtlijnen te geven voor de exploitatie.

MF

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio