Diversiteitsproject rondt échte Mechelse dans af

Diversiteitsproject rondt échte Mechelse dans af

Diversiteitsproject rondt échte Mechelse dans af

Print
Mechelen - ‘Iedereen danst’ is de naam van het diversiteitsproject van de stad Mechelen dat in het voorjaar werd opgericht om een heuse Mechelse dans te creëren. Die is nu klaar.

“De voorbije twee maanden zijn we met de deelnemers op zoek gegaan naar inspiratie voor een onvervalste Mechelse dans”, zegt Bart Callebaut, een van de dansdocenten. “Deze dans is nu, samen met een ‘catchy’ danslied van de hand van Tom Kestens, helemaal klaar."

"Het is iets geworden met elementen uit verschillende muziekstijlen. We hebben in de bewegingen en het ritme de typische Mechelse aspecten niet vergeten: de beiaard, de spotnaam maneblussers en het feit dat de Mechelaars toch ook bekend staan als goede bierdrinkers. Ook dj Pita doet mee.”

Bij elkaar brengen

De Mechelse dans is dus klaar en wordt tijdens het Ottertrotterfestival van 28 juni in het Tivolipark in primeur uitgevoerd. “Dansen is een manier om de mensen van uiteenlopende afkomst en leeftijd dicht bij mekaar te brengen”, zegt schepen Rita Janssens (sp.a) die tijdens de repetitie vrijdagavond zelf de dansvloer opsprong.

“Ongeacht de generaties en de culturen hebben we de Mechelaars in een reeks workshops aangezet tot dansen. Bovendien is dansen een heel goede manier om vereenzaming bij senioren tegen te gaan.”

Ottertrotterfestival

De uitvoering van de Mechelse dans wordt op het Ottertrotterfestival van zondag 28 juni in Tivoli in primeur voorgesteld. Vandaag maandag, op 15 juni, wordt er nog geoefend tijdens een workshop in zaal Libertus (Nekkerspoelstraat 366) en dinsdag 16 juni in Den Deigem (Karmelietenstraat 13), telkens van 14 tot 16.30u.

Meer info: 015-29.83.57 of www.iedereendanst.be

Leo DE NIJN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio