Kalfortse lagere school heeft voortaan Twinkelveld

Kalfortse lagere school heeft voortaan Twinkelveld

Kalfortse lagere school heeft voortaan Twinkelveld

Puurs - De Kalfortse lagere school - tot vorig jaar een gemeenteschool - heeft afgelopen zaterdag duchtig feestgevierd.

Er was niet alleen het schoolfeest, maar ook de onthulling van de nieuwe naam en logo en dat is Twinkelveld geworden. Vorig schooljaar ging de Kalfortse gemeenteschool over naar het vrije onderwijsnet. Dat was voor velen veelal een emotionele aanpassing, want het was een van de laatste echte gemeentescholen die er nog bestonden.

Maar alles went en het aanpassingsjaar is inmiddels achter de rug. Toch wou de school op een of andere manier haar eigenheid onderstrepen en vooral haar Kalfortse roots behouden. En dus kwam er een nieuwe naam en logo die duidelijk naar Kalfort verwijzen.

“Omdat de school zich in de straat Winkelveld bevindt, leek het ons leuk om er een leuke woordspeling van te maken en dus werd gekozen voor Twinkelveld”, zegt directeur Martine Maes. “Met de naam verwijzen we niet alleen naar Kalfort zelf, maar ook naar het feit dat voor ons alle kinderen sterretjes zijn. Zonder enig onderscheid.”

Eens de naam gevonden, volgde het nieuwe logo ook al snel. De bekendmaking was meteen het sein om er daar in Kalfort nog een flinke lap op te geven tijdens het schoolfeest.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio