Vandemoortele verkoopt Alpro aan Amerikaanse Dean Foods

Vandemoortele verkoopt Alpro aan Amerikaanse Dean Foods

Vandemoortele verkoopt Alpro aan Amerikaanse Dean Foods

Print
De voedingsgroep Vandemoortele verkoopt zijn afdeling Alpro aan het Amerikaanse Dean Foods voor 325 miljoen euro. De verkoop laat het concern toe om de schuldenlast te verminderen.

Vandemoortele wil zich ook toeleggen op zijn afdelingen diepvriesbakkerij en margarines en vetten. Die staan samen voor 80% van de groepsomzet. Ze zijn ook gericht op de verkoop aan andere bedrijven. Alpro daarentegen mikte op de consumentenmarkt.

Dean Foods toont zich verheugd met het binnenhalen van Alpro. "Deze zeer belangrijke transactie maakt van Dean Foods een duidelijke wereldleider met een jaarlijkse retailverkoop van meer dan 1 miljard dollar in de aantrekkelijke markt van sojadrinks en gerelateerde producten”, zegt topman Gregg Engles.

Marktleider

Met de merken Alpro soja en Provamel is Alpro de Europese marktleider voor voedingsproducten op basis van soja. In 2008 realiseerde het een omzet van 260 miljoen euro. Alpro beschikt in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland over vijf productie-eenheden en stelt ongeveer 750 medewerkers te werk.

Dean Foods is een van de grootste voedings- en drankenbedrijven van de Verenigde Staten. Via WhiteWave-Morningstar produceert het een brede waaier aan nationale soja- en zuivelproducten. Enkele populaire merken zijn: Silk sojamelk en Horizon Organic biomelk.

Schuldenlast

De verkoop laat Vandemoortele toe om zijn schuldenlast te verminderen. Na de overname van het Franse Panavi was die immers aanzienlijk toegenomen.

JVG

.

Nu in het nieuws