Stad neemt extra verkeersmaatregelen in Mechelen-Noord

Mechelen - Schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a) neemt een resem extra verkeersmaatregelen in Mechelen-Noord.

In 2006 nam de stad Mechelen na klachten maatregelen in Mechelen- Noord, bestaande uit Electriciteitsstraat, Generaal De Ceuninckstraat, Caputsteenstraat en Paardenkerkhofstraat.

Begin 2008 volgde de beslissing van de stad om eenrichtingsverkeer in te voeren in de Keldermansvest. Maar de klachten bleven aanhouden. “Na nieuwe verkeerstellingen bleek dat er nog altijd te veel sluipverkeer is. Na overleg met de wijkraden werd een knelpuntenlijst opgesteld”, legt Karel Geys uit.

Eenrichtingsverkeer

Die lijst leidt nu tot actie, verduidelijk schepen Geys. “Zo zullen we eenrichtingsverkeer invoeren in de Wittebroodstraat, van de Sint-Gommarustraat naar de Populierendreef en in Het Eitje, van de Populierendreef naar de Sint- Gommarustraat. Ter hoogte van de inritten van Telenet in de Caputsteenstraat gaan we de bestaande halve bollen verwijderen en in de plaats vaste paaltjes plaatsen. De plooibakens op de middenbermen worden verplaatst."

"In de Kleine Nieuwendijkstraat zullen zeven extra parkeerplaatsen komen. Door deze asverschuiving wordt de snelheid afgeremd. Ter hoogte van de inkom van het kerkhof gaan we de snelheid afremmen door een asverschuiving met paaltjes. Ook zullen we het kruispunt Sint-Gommarusstraat met de Jan Bolstraat aanpassen zodat er een beter verkeersoverzicht ontstaat."

"Voor een vlottere verkeerssituatie op de Liersesteenweg werd gisteren aan het Vlaams Gewest gevraagd om de verkeerslichten beter te coördineren met die aan Koepoort. Na deze maatregelen volgt opnieuw een evaluatie met de buurt”, aldus nog de schepen.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio