19-jarige krijgt pak slaag om iPod

Mechelen - Een 19-jarige Zemstenaar werd afgelopen weekend dan weer hardhandig aangepakt omdat de daders zijn iPod wilden stelen. De buurt reageert ontsteld op de brutale criminaliteit.

De overval gebeurde in de Auwegemstraat. Toen de jongen huiswaarts fietste, werd hij nabij het kanaal Leuven-Dijle (Leuvense vaart) aangevallen door twee onbekenden. Ze duwden hem, zodat hij zijn evenwicht verloor en met een smak op de grond ten val kwam. De twee belagers begonnen hem te slagen en te stampen. Ze eisten zijn iPod en hoofdtelefoon en vluchtten ermee weg. Sindsdien zijn ze spoorloos. De 19- jarige fietser moest in het ziekenhuis verzorgd worden, maar had geen zware verwondingen.

Volgens buren was hij erg onder de indruk van het incident. De omwonenden klagen ook dat er de laatste weken verschillende fietsen gestolen zijn in de buurt. Ook waren er inbraken in garages. “Het drugsgebruik langs het kanaal is hier de laatste tijd minder. Maar de jongste weken hebben kleine criminelen het blijkbaar op onze wijk gemunt. Als ze iemand een pak slaag geven voor een stomme muziekspeler, dan is het al erg geworden”, klinkt het in de buurt.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio