"Hopelijk word ik niet bind"

De 27-jarige deejay Kurt Plettinckx uit Zemst heeft aan het station van Mechelen een glas in zijn gezicht gekregen. Hij raakte ernstig gewond.

jvandermosten

Aan het incident ging wat geroep over-en-weer vooraf. “Het was rond middernacht. Vier jongeren vielen mijn vriendin lastig toen we in de stationsbuurt wandelden. Ze had zich al eens omgedraaid om te vragen wat er scheelde. Maar ze bleven ons volgen en lastigvallen. Toen draaide ik me om en zette een stap vooruit. Op dat moment gooide een van hen met volle kracht een longdrinkglas naar mijn hoofd”, herhaalt Kurt Plettinckx tot in detail wat er gebeurd is.

22 hechtingen

Het glas kwam vol op Kurts rechteroog terecht en sprong in stukken uit mekaar. “In het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen zagen ze dat er een snede van twee centimeter in mijn oogbol zat. Ze hebben 22 hechtingen moeten aanbrengen en ik ben zelf nog naar het UZ Antwerpen moeten gaan om door specialisten geopereerd te worden. Heel mijn oog zat vol glas. Eerst zag ik niets meer, nu zie ik al opnieuw een beetje wazig”, zegt Kurt Plettinckx.

Het slachtoffer benadrukt dat hij zelf geen geweld heeft gebruikt. “Ik heb die kerels niet aangeraakt. Ik werk al zeven jaar in het uitgaansleven en heb dus al wel wat zien gebeuren. Maar nooit heb ik gevochten. Ik ben altijd de eerste om te bemiddelen. Dat ze nu net mij moeten aanvallen, maakt het extra bitter. Ik hoop dat het nog goed komt met mijn oog, al bestaat de kans volgens de dokters dat ik op termijn blind word”, vreest Kurt.

Oproep voor getuigen

Kurt, die in Mechelen bekendstaat als deejay P’ke van studentencafé De Prof, is zondag uit het ziekenhuis ontslagen. Hij wil nu kost wat kost de mensen vinden die hem dat hebben aangedaan.

“Een van de vier heeft het glas gegooid. De anderen hebben niets misdaan, al hebben ze me ook niet geholpen. Hopelijk krijgt een van hen berouw of zijn er andere getuigen die de politie naar de daders kunnen leiden. Het gaat om vier blanke Belgen. Zij hebben er voor gezorgd dat ik een tijd niet kan gaan werken en muziek draaien”, geeft de 27-jarige Plettinckx aan.

Bert PROVOOST, Sven VAN HAEZENDONK

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio