Iraanse studenten gedood door revolutionaire wachten

Iraanse studenten gedood door revolutionaire wachten

Iraanse studenten gedood door revolutionaire wachten

Print
Bij studentenprotesten zijn zondagavond drie tot vier studenten doodgeschoten door de Iraanse revolutionaire wachten. Dat meldt Radio1. Momenteel is in de hoofdstad Teheran een woelige studentenbetoging aan de gang.

In de Iraanse hoofdstad Teheran is het sinds de herverkiezing vrijdag van president Ahmadinejad niet meer rustig geweest. Een protestbijeenkomst die maandagmiddag gepland is, werd door het ministerie van binnenlandse zaken verboden. Maar toch zou de verslagen presidentskandidaat Mousavi daar in het openbaar verschijnen.

Volgens zijn campagnewebsite zal Mousavi zijn aanhang oproepen tot kalmte. De hervormingsgezinde Mousavi riep zondag op tot een landelijke demonstratie. Hij vecht de uitslag van de presidentsverkiezingen van vrijdag aan. In peilingen voor de verkiezingen waren Ahmadinejad en Mousavi aan elkaar gewaagd, maar volgens de officiële uitslag haalt Ahmadinejad 62 procent van de stemmen.

Ayatollahs

Ayatollah Ali Khamenei, de machtigste man in Iran, zou Mousavi zondagavond hebben aangeraden voor zijn klachten de legale weg te bewandelen. Ali Khamenei, die samen met andere ayatollahs de kandidaten aanduidde voor deze "vrije" verkiezingen, wil dat Mousavi "de kwestie met kalmte voortzet".

MEEST RECENT