Bart De Smet nieuwe topman van Fortis

Bart De Smet nieuwe topman van Fortis

Bart De Smet nieuwe topman van Fortis

Print
Fortis heeft een nieuwe topman. Bart De Smet vervangt op 1 juli Karel De Boeck als algemeen directeur van de beursgenoteerde onderneming.

Bart De Smet leidt momenteel nog de verzekeringsmaatschappij Fortis Insurance Belgium (FIB). Hij is een vertrouweling van Jozef De Mey, de voorzitter van de raad van bestuur van Fortis en de voorganger van De Smet bij FIB.

Het profiel van De Boeck zou niet meer passen bij Fortis. Hij heeft alleen bancaire ervaring. En na de verkoop van Fortis Bank aan de Franse groep BNP Paribas en de Belgische staat heeft Fortis zelf alleen nog maar verzekeringsactiviteiten.

Ervaring

De Smet is meer vertrouwd met het verzekeringswezen. Hij was de voorbije 2,5 jaar al algemeen directeur van Fortis Insurance Belgium, het belangrijkste overblijvende onderdeel van Fortis. Het boekt een jaarlijks incasso van 6,3 miljard euro aan premies. Dat is meer dan de helft van de inkomsten van het concern.

Voorzitter De Mey: "Karel De Boeck heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leiden van Fortis in een bijzonder moeilijke periode. Hij is aangetreden als algemeen directeur toen de toekomst van de groep bijzonder onzeker was en onderhandelde met succes over de herstructurering van de groep. Hij leidde die door een moeilijk proces van goedkeuring door de aandeelhouders."

Van Harten

Ook de Nederlander Peer van Harten stapt op bij Fortis. Hij leidde tot dusver de verzekeringsactiviteiten van het concern. Hij had die beslissing al in maart genomen, maar de raad van bestuur had hem gevraagd aan te blijven tot het hervormingsplan was afgerond.

Werkgroepen

Intussen richt Fortis twee werkgroepen op. Zij moeten zich concentreren op het ontmantelijk van het oude Fortis. De ene moet zich bezighouden met de financiële aspecten, de andere met de juridische.

JVG

.

Nu in het nieuws