Ooievaarsjongen krijgen identiteitsring

Print
Lokeren - Het ooievaarskoppel uit Daknam zou dit jaar een tinnen jubileum kunnen vieren. Het mannetje broedt er al tien jaar maar met wisselende partners. Dit jaar zelfs met een 'sans papier' zoals de vzw Natuurpunt niet geringde ooievaars noemt.

Maar vruchtbaar is ze wel, ze heeft twee kloeke jongen op de wereld gezet en die werden zaterdag door de brandweer uit het nest geplukt om ze te ringen. Dat laat toe om de ooievaars hun doen en laten te volgen.

Er zijn er nu al 26 jongen die vanuit Daknam hun verre vlucht naar het zuiden onder namen. Enkele vliegen eerst naar Planckendael om mee in groep te reizen. "We hebben al terugmeldingen uit Zuid-Frankrijk en Zuid-Spanje ontvangen, dat zijn toch afstanden van 860 tot 1800 kilometer. Enkele van de Daknamse ooievaars werden een paar jaar na hun geboorte in Planckendael gespot waar ze op hun beurt voor nakomelingen zorgden.", weet Paul Durinck van Natuurpunt.

Die maakt van de gelegenheid gebruik om er op te wijzen dat de Daknamse Meersen nog meer bewoners heeft zoals eenden, nachtegalen, rietgors en zelfs een ijsvogel is er al opgemerkt.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio