Wilders: "Probleemmoslims moeten Europa uit"

Geert Wilders vindt dat alle moslims die in een Europees land problemen veroorzaken, meteen dat land moeten worden uitgezet en hun nationaliteit moeten afgeven. Het zou gaan om "miljoenen, tientallen miljoenen mensen", aldus de Nederlandse politicus tijdens een interview voor de Deense televisie.

ikerremans

"Een enorm aantal moslims wil een andere samenleving dan de democratie die we nu hebben. Het is nog een minderheid, maar zodra ze sterker worden, zullen ze van toon veranderen en zal het te laat zijn om terug te vechten", aldus Wilders.

Volgens de PVV-leider is het "een paar minuten voor twaalf" en kan er niet meer lang gewacht worden.

Welkom

Het overgrote deel van de misdaad wordt volgens Wilders veroorzaakt door moslims. In Kopenhagen en in Nederland gaat het zelfs om 80 procent. Wilders wil niet gezegd hebben dat moslims niet welkom zijn in Europa, maar ze moeten zich wel aan de wet houden.

"Als je je aan de wet houdt, aan onze waarden, dan ben je erg welkom om te blijven en zullen we je zelfs helpen. Maar zo niet, als je een misdaad begaat, als je begint te denken over jihad en sharia, dan is er maar één oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg, dan kun je je koffers pakken en we zullen je je nationaliteit ontnemen."

MEER OVER Geert Wilders