Park Spoor Noord opent feestelijk

Print

Park Spoor Noord opent feestelijk

Antwerpen - Het westelijk deel van Park Spoor Noord opende vorig jaar al. Afgelopen weekend werd ook het oostelijk deel onder enorme publieke belangstelling ingehuldigd.

Het domein is nu achttien hectare groot en biedt ruimte voor sport, evenementen en luilekkere ontspanning. Zondag regenden de festiviteiten wat uit, zaterdag was het heerlijk van de ene verrassing in de andere vallen.

Eten en drinken uit de buurt. Verschillende buurtverenigingen lieten zich van hun beste kant zien. Oesters, cava, wijn, paella, Tiroler patatten, Turkse en Portugese hapjes, gebak, cocktails, vers fruit, sangria, broodjes, Marokkaanse thee: wie tijd en veel honger of dorst had, kon zowat de hele wereld proeven. Tegelijkertijd konden de bezoekers zich ruim laten informeren over het buurtleven.

De waterspeeltuin naast de loods bestaat al sinds vorig jaar. Vlak ernaast is nu ook een grote watertuin. Meer bepaald een ‘waterspiegel’ met een dun laagje water dat over een stenen oppervlak loopt. Dwars door de waterspiegel loopt een rij fonteinen. Zo kunnen er de komende zomerdagen nog meer kinderen genieten van verfrissende dolle pret. ’s Nachts zorgt speciale verlichting voor een feeërieke sfeer.

Het blauwe reuzenei kwam ter gelegenheid van de opening terug van de Zoo en brak open. Tientallen mensen waren getuige van de geboorte van een grote roze loopvogel: een Zoekeloeridoe.

Een barretje mag uiteraard ook niet ontbreken in het nieuwe gedeelte. Onder een van de uitkijktorens vind je de komende drie maanden de Usawa Expres. “Je kunt hier een picknickmandje kopen om in het gras op te eten”, vertelt Xavier Degriek. “Verder serveren we hier zoveel mogelijk fairtrade producten zonder alcohol.”

Els en Kristof, een geblokt artistiek duo, schreven een liedje over hoe fantastisch het Park Spoor Noord wel is. “We hebben er heel hard op geblokt”, lacht Els.

Er is heel wat ruimte voor sport en spel zoals voetbal, basketbal en pingpong. Onder een van de uitkijktorens zit een uitleendienst voor allerlei sportmateriaal. In juli en augustus kun je er iedere dag terecht tussen 14 en 20u. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin op maat. Honden en hun baasje kunnen dollen op een mooie hondenloopzone.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio