Brit heeft nu al klachten over 'beste job van de wereld'

Brit heeft nu al klachten over 'beste job van de wereld'

Brit heeft nu al klachten over 'beste job van de wereld'

Print
De Brit Ben Southall (34), die vanaf 1 juli de “beste job ter wereld” mag gaan uitoefenen in Australië, heeft al redenen tot klagen gevonden.

Southall (foto links) haalde het van 34.684 kandidaten uit 200 landen om zes maanden lang aan omgerekend 75.000 euro ‘ranger’ te spelen op het Australische eiland Hamilton op het Great Barrier Reef. Of beter gezegd: zwemmen, zeilen, duiken, bruinen, de vissen eten geven en met zijn Canadese vriendin wonen in een luxeappartement.

Wel moet hij wekelijks foto’s en video’s op zijn internetblog plaatsen om de charme van het eiland in de verf te zetten. Zijn zwaarste taak is het reinigen van het zwembad. Maar Southall veroorzaakte beroering in Australië toen hij aan Britse journalisten vertelde dat hij de lange zomeravonden in Engeland zal missen. “Het eiland mag dan een tropisch klimaat hebben, het wordt er al om 20u donker”, verklaarde hij.

“Het zal ook veel te warm zijn om mijn geliefkoosde roast beef en Yorkshire pudding te koken.” Ook de muziekfestivals zal hij missen. Een Australische krant bestempelde de Brit meteen als “een luie toerismeambassadeur”. Toch blijft zijn werkgever, Tourism Queensland, hem verdedigen.

MEEST RECENT