Antwerpen klinkt massaal op Kai-Mook

Print

Antwerpen klinkt massaal op Kai-Mook

Antwerpen - De babyborrel voor olifant Kai-Mook heeft heel wat volk op de been gebracht. “Naar schatting 10.000 mensen”, zegt Zoo-woordvoerder Ilse Segers.

Aan de ingang van de Zoo is het feest, daar kan je niet naast kijken. Een podium voor de ingang van het station, met daarrond enkele tientallen drank-, eet- en knutselstandjes. Het is er gezellig druk. Van kinderen in een buggy, over ouders tot grootouders, iedereen had zo zijn reden om eens te komen kijken. “Voor de sfeer”, “voor het gratis bier” en “omdat het toch een beetje onze olifant is”.

Terwijl op het podium Luc Caals het Kai-Mooklied met bijhorende dans aanleerde, gingen de T-shirts, knuffels en K-biertjes vlot van de hand. Toch, was er ook tijd voor educatie. In een speciaal standje werd het K-Groeiplan uit de doeken gedaan.Corridors

“Met het K-Groeiplan willen we de nieuwe woonst van Kai-Mook in Planckendael financieren”, weet Ilse Segers. “Maar niet alleen dat. We gaan de fondsen ook gebruiken om een project in India te steunen. De soortgenoten van Kai-Mook hebben het daar een stuk moeilijker. Zij zijn bedreigd. In een conflict met de plaatselijke bevolking worden ze steeds meer onder druk gezet. Wij steunen daarom een project om corridors – een soort boswandelstrook voor olifanten – op te zetten. Via die corridors kunnen groepen olifanten met elkaar in contact komen.”

Het groeiplan loopt tot 17 mei 2010, de eerste verjaardag van Kai- Mook. Het plan steunen kan via het kopen van een cadeautje op de Ebay- geboortelijst, een K-button of een speciale editie van het Zoomagazine. Dit keer met dvd met daarop de beelden van de geboorte.”

Bieke LATHOUWERS

Meer info:
www.gva.be/kai-mook
www.baby-olifant.be
www.asiannature.org

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio