Nieuw pad loopt langs Zandbergen

Brecht - Toerisme Brecht stippelde een nieuwe wandeling uit die ook geschikt is voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Vorig jaar pakte Toerisme Brecht al uit met een wandeling in de dorpskern van Brecht-Centrum. “Nu is Sint-Job aan de beurt en in 2010 komt er een route in Sint-Lenaarts”, zegt VVV-voorzitter Johan Resseler.

De route vertrekt aan het administratief centrum, Kerklei 2 en is 5 kilometer lang. Het traject doet de wijk Zandbergen aan. Je wandelt langs het bos en de sporthal met dezelfde naam en bereikt respectievelijk de Antitankgracht en de Schotense Vaart.

Via de Vaartlaan en de Witte Wijk, waar de eenvormige huizen werden gebouwd door de Kleine Landeigendom, bereik je opnieuw het vertrekpunt. “Aan de Kapelweg hebben we een buurtweg in dolomiet verhard”, stelt schepen van Toerisme Daan De Veuster.

De route is bewegwijzerd met zwartkleurige pijltjes. Er is een gratis kaartje beschikbaar in het VVV-kantoor (Mudaeusstraat 2) en het administratief centrum( Kerklei 2) in Sint-Job.

JVS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio