Politie raadt aan om A12 te nemen

De politie van Mechelen doet een oproep aan alle autobestuurders om zoveel mogelijk gebruik te maken van de A12 in plaats van de N16 in Mechelen om de werkzaamheden op de E19 in Kontich te vermijden.

Heel wat bestuurders maken momenteel van de N16 gebruik, maar door de werkzaamheden aan de Zennebrug in Heffen (Mechelen), wordt de dorpskom van Leest hierdoor bijzonder zwaar belast.

Eenrichtingsverkeer

Om het omleidingsverkeer zo vlot mogelijk door de dorpskom van Leest te laten verlopen, is in sommige straten eenrichtingsverkeer ingevoerd”, zegt Maurice Dommicent, woordvoerder van de Mechelse politie.

“Maar we stellen vast dat heel wat bestuurders de verkeersborden C1 - zoals in de Pennemeesterstraat - doelbewust negeren. Daarom gaan we stilaan, na een preventieve actie, overgaan tot verbaliseren”, zegt Dommicent.

Tot 10 juli

De werkzaamheden duren nog tot 10 juli. Tot zolang wordt het verkeer van Willebroek naar Mechelen omgeleid langs de dorpskom van Leest en blijft er eenrichtingsverkeer van kracht in de Leestsesteenweg.

LDNMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio