Tom Boonen kan rekenen op extra supportersclub

Tom Boonen kan rekenen op extra supportersclub

Tom Boonen kan rekenen op extra supportersclub

Mol - Boonens geboortedorp en huidige woonplaats heeft met de Mollekens voortaan een eigen supportersclub voor de wielerheld. Grote fan Swa De Mol stampte de club uit de grond.

Wielerliefhebber Swa De Mol nam het initiatief tot het oprichten van de club. “Ik ben een grote fan van Boonen”, zegt Swa. “Tom is geboren in Mol en woont er nu ook. Ik heb hem persoonlijk gevraagd of we een supportersclub mochten oprichten. Hij was meteen akkoord”, glundert de superfan.

Philip Verschueren was meteen gewonnen voor het idee en is de voorzitter van de club. “We willen niet de Kasseifretters (supportersclub uit Balen, red.) of gelijk welke andere club achternalopen”, zegt Philip.

Tennis

“We willen er een sociaalsportieve club van maken. De club beperkt zich niet tot wielrennen. Een Europese wedstrijd van Anderlecht, veldrit of een tennismatch moet ook kunnen. De leden krijgen inspraak in welke activiteiten we ondernemen.”

“We geven mensen die wat ouder, minder mobiel of gehandicapt zijn ook de kans om mee te gaan naar wedstrijden. De deelnameprijs houden we zo democratisch mogelijk. Als we na verloop van tijd te veel geld in kas zouden hebben, gaat dat naar een goed doel of sociale vereniging”, klinkt het ambitieus.

De eerste happening van de nieuwe club is het Belgisch kampioenschap wielrennen in Aywaille op zondag 28 juni. “Daar gaan we zeker naartoe”, zegt de voorzitter. “De bus is al gereserveerd. We tellen al vijftig leden, dat mag dus geen probleem zijn. Het doel is aan het einde van het jaar honderd leden te hebben.”

Signeersessie

Op het programma van het eerste werkjaar staan verder een barbecue, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en eventueel een eindejaarsreceptie. “En we nemen deel aan de kerstmarkt op het Rondplein”, vult Philip aan. “We hopen dat Tom Boonen dan aanwezig wil zijn voor een signeersessie.”

Wim TUBBAX

www.demollekens.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio