Topschutter Hervé Onana verkiest STVV

Hoewel Lierse nog steeds zwaar aandringt, is Hervé Onana op weg naar Sint-Truiden. De Kameroenese spits (1m68-70kg) van Waasland wil naar eerste en verkiest STVV boven Germinal Beerschot.

kscherpenberg

STVV bereikte met Waasland reeds een akkoord over de transfersom en zit woensdag, wanneer Onana is teruggekeerd van vakantie, aan tafel met de speler. Lierse wil er financieel nog een schepje bovenop doen. Naar verluidt zijn de Lierenaars bereid om een transfersom van zo’n 400.000 euro op tafel te leggen, maar toch lijken ze achter het net te vissen.

Ook Germinal Beerschot komt te laat. De Antwerpenaars zijn gecharmeerd van Onana, maar willen eerst enkele spelers verkopen vooraleer actie te ondernemen op de transfermarkt.

“Ik denk dat het Sint-Truiden wordt”, vertelde Onana ons gisteren vanuit Kameroen. “Ik wil het nu absoluut in eerste klasse proberen. Ik ben topschutter van tweede klasse (nvdr 22 goals), dit is het ideale moment om een stap hogerop te wagen.”

Lierse wil heel ver gaan omjou toch nog binnen te halen.

Onana: “Het charmeert mij dat Lierse zoveel moeite wil doen en ik vind het een mooie club, maar in mijn hoofd heb ik mijn keuze al gemaakt: Sint-Truiden. Ik ben ook een hele goeie vriend van Sebastien Siani. Ik heb nog een weekend bij hem doorgebracht en we hebben veel over Sint-Truiden gepraat.”

Ook GerminalBeerschot is serieus geïnteresseerd en die club speelt wél in eerste klasse.

“Ja, maar ik wil naar een club die mij écht wil en die niet nog een tijdje wil wachten. Dinsdagavond keer ik terug uit vakantie en woensdag ga ik praten met STVV. Ik hoop dat we er dan snel uitkomen.”

ST/FC

Meer voetbalnieuws