Het weer voor maandag 15 juni

Maandag kunnen er in de vroege ochtend nog een aantal opklaringen voorkomen. Al snel zal de bewolking echter toenemen. Voormiddag blijft het wel nog net droog. Namiddag vallen er verspreid regen- en onweersbuien. Het zal zo goed als windstil zijn waardoor de maxima rond 21°C toch nog als zeer aangenaam ervaren kunnen worden.

rweytjens_fr

Ook dinsdag is het nog wisselvallig met de hele dag wel kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar en bereiken in de namiddag dus zo'n 21°C. 's Avonds klaart het op vanaf het westen.

Woensdag blijft het overal droog en gaan de temperaturen weer op zoek naar de 25°C. Het is dan wisselend bewolkt bij een zwakke wind vanuit het zuidwesten.

Donderdag kunnen er weer wat meer wolken voorkomen en uit die bewolking zou tijdelijk ook wat lichte neerslag kunnen vallen. De minima liggen erg hoog met waardes rond 14 of 15°C. Namiddag halen we afhankelijk van de hoeveelheid bewolking maxima tussen 22 en 25°C.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. De temperaturen zetten wel een bescheiden stapje terug naar maxima net boven 20°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN