Mahmoud Ahmadinejad waarschuwt het Westen

De pas herkozen president Mahmoud Ahmadinejad is niet van plan om het Iraans nucleaire programma aan te passen. Hij zei ook dat landen die Iran willen aanvallen, dat zullen berouwen.

jlenaerts

Ahmadinejad heeft altijd al een moeilijke relatie gehad met het Westen. Enkele Westerse landen vrezen dat Iran kernwapens aan het bouwen is, maar dat heeft de president altijd ontkend. Ahmadinejad weigert wel om het nucleaire programma stop te zetten.

Propaganda

De president heeft ook voor het eerst gepraat over de verkiezingen. Volgens hem zijn die "schoon en eerlijk" verlopen. Hij beweert dat de klachten over fraude grove leugens zijn. "Mousavi heeft veel geld uitgegeven aan propaganda en had verwacht te winnen, dus natuurlijk is hij teleurgesteld en boos", aldus Ahmadinejad.

Betoging

Sinds de officiële resultaten werden bekendgemaakt, zijn er sinds zaterdagavond rellen uitgebroken in heel het land. Ook zondag waren er demonstraties in de hoofdstad Teheran. Zo'n 200 betogers raakten slaags met de politie. Of er gewonden zijn gevallen, is nog niet duidelijk.

MEER OVER Mahmoud Ahmadinejad

Nu in het nieuws