"Katjoesja stopt bij derde positief geval"

Het Russische Katjoesja zag onlangs twee van zijn renners tegen de dopinglamp lopen: Christian Pfannberger uit Oostenrijk en Antonio Colom uit Spanje. Als er een derde renner positief test, stopt het team met bestaan. Dat beweert de Australische spurter Robbie McEwen.

kscherpenberg

Na de positieve gevallen moest elke renner een formulier ondertekenen dat hij vijf jaarlonen moest ophoesten mocht hij ook betrapt worden.

Zwitserse advocaat

"Het is de ploeg menens", aldus McEwen. "De sponsors willen een signaal geven. Als er nog een derde renner tegen de lamp loopt, stopt de ploeg ermee. Ik heb niets te verbergen, maar wel wou uitzoeken wat dat formulier betekent."

"Omdat Katjoesja een Zwitserse licentie heeft, heb ik een Zwitserse advocaat gezocht die alles kon uitzoeken. Daarna heb ik het formulier getekend."

Rondjes draaien

McEwen ligt al even in de lappenmand, maar hoopt toch weer na de zomer te staan. "Ik hoop in de criteriums na de Tour mijn comeback te maken. Nu rijd ik op mijn hometrainer. Over een dikke week kan ik weer fietsen op de weg. Als alles zo vlot blijft verlopen, zal ik in juli weer kunnen trainen.

"Rondjes draaien is ideaal om terug te keren. Daarna waag ik me aan een rittenkoers of een zware eendagswesdtrijd. Ik wou graag naar de Vuelta, maar mijn ploeg is helaas niet uitgenodigd."

Meer sportnieuws