Vier jongeren beschoten aan benzinestation

Vier jongeren beschoten aan benzinestation

Vier jongeren beschoten aan benzinestation

Print
Lier - Aan de Aarschotsesteenweg in Lier is een groepje van vier jongeren beschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Waarschijnlijk ging het om een luchtdruk- of alarmpistool.

Het schietincident gebeurde tijdens de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.20u. Vier jongeren uit Lier wandelden na een uitgaansnacht via de Aarschotsesteenweg naar huis. Net over de brug, aan benzinestation Lukoil, werden ze plots door andere fuifgangers onder vuur genomen vanuit een voorbijrijdende wagen.

Eén schot

In de auto zaten drie of vier personen. Eén van hen liet zijn raampje zakken en vanop de achterbank bedreigde hij de vier jongeren met een wapen. De vier hoorden ook duidelijk dat er één schot werd afgevuurd. Ze zochten dekking en niemand raakte gewond. De wagen zou na het schot nog twee keer voorbij de plaats van het incident gereden zijn.

De beschoten Lierenaars verwittigden de politie. Na een onderzoek ter plaatse werd geen kogel of huls teruggevonden. “Dat sterkt het vermoeden dat het om een luchtdrukof een alarmpistool ging. Dit is wel maar een vermoeden. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat er echt is gebeurd”, luidt het bij het Mechelse parket.

Nummerplaat genoteerd

De politie van Lier neemt de feiten ernstig. “In essentie gaat het waarschijnlijk over stoerdoenerij onder jongeren. Maar dat ze daarbij een wapen tonen en er ook nog mee schieten, dat is echt ontoelaatbaar. Ook al zaten er waarschijnlijk geen kogels in”, zegt hoofdcommissaris André De Voeght.

Gisteravond waren de daders nog niet opgepakt of ondervraagd. De slachtoffers hadden wel de nummerplaat van de auto genoteerd. De inzittenden waren naar verluidt geen Lierenaars.

Bert PROVOOST

Was u betrokken bij het schietincident of was u getuige ervan? Mail ons via DEZE LINK!

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio