Het weer voor zondag 14 juni

Vanaf 10u trekt een neerslagzone vanuit het zuidwesten over Limburg. De meeste neerslag is de voorbije uren wel boven de provincies ten westen van ons gevallen maar het kan dus ook bij ons de komende uren even goed nat worden. De grootste neerslaghoeveelheden lijken bestemd voor het noordwesten van Limburg, het zuidoosten heeft voorlopig de minst natte papieren. Vanmiddag bereiken we tussen nog meer nieuwe (onweerachtige) buien door toch gemiddeld zo'n 25°C. Daar waar zo'n bui valt zorgt deze uiteraard voor wat afkoeling.

Maandag begint de dag droog met een aantal brede opklaringen. Doordat de zon er regelmatig aan te pas komt kunnen we in Limburg toch weer zo'n 23°C halen. Namiddag vallen er verspreid regen- en onweersbuien. Daarbij kan er hier en daar toch wel een hele plens water naar beneden komen. Er waait een zwakke wind uit het noordwesten.

Ook dinsdag is het nog wisselvallig met de hele dag wel kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar en bereiken in de namiddag dus zo'n 21°C. 's Avonds klaart het op vanaf het westen.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog en gaan de temperaturen weer op zoek naar de 25°C.

Donderdag kan het nog een graadje warmer worden en ook dan blijft het waarschijnlijk overal droog met brede zonnige perioden.

Vrijdag krijgen we met wat meer bewolking af te rekenen waaruit misschien een beetje neerslag kan vallen en ook de temperaturen zetten dan een stapje terug naar maxima net boven 20°C.

rweytjens_fr

De wind waait al die tijd vrij zwak uit richtingen tussen zuid en west.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN