Congolees Defensieminister brengt driedaags bezoek aan België

Charles Mwando Nsimba, de Congolese minister van Defensie, zal van komende maandag enkele dagen verblijven in ons land. Zijn bezoek kadert in de militaire samenwerking tussen Congo en België. Die dient nog verder geformaliseerd te worden.

kscherpenberg

Mwando zal samen met zijn Belgische collega Pieter De Crem (CD&V) een technische overeenkomst ondertekenen. Daarin wordt de militaire samenwerking voor 2009 en 2010 vastgelegd. Ook de perspectieven voor 2011 worden er in bepaald.

Solana

Door de samenwerking krijgen onder andere Congolese militairen de kans om zowel in ons land als in de voormalige kolonie om een gedegen opleiding te volgen. De overeenkomst zal ook zijn impact hebben op de renovatie van de militaire academie van Kananga en op de strijd tegen hiv en aids.

Mwando zal maandag de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel, waar veel Congolese officieren-in-opleiding verblijven, bezoeken. Hij trekt ook naar trainingscentrum voor commando's in Marche-les-Dames, nabij Namen. Woensdag staat een ontmoeting met EU-buitenlandcoördinator Javier Solana op het programma.

Nu in het nieuws