"Ik voelde me echt gesteund door de uitslagen"

Gewezen minister Inge Vervotte behaalde vorige zondag 41.651 voorkeurstemmen. Nochtans was ze 'maar' lijstduwer bij de opvolgers van de Antwerpse CD&V-lijst. Ze is met andere woorden helemaal terug en dat vindt ze niet erg, want ze heeft opnieuw zin in de politiek.

kscherpenberg

"Ik hoor nu: Vervotte, je hebt onze steun gekregen", aldus de politica. "Stop je niet weg, maar sta er voor ons. Doe nog actief aan politiek."

Deugd

"'Ik stond op de lijst om geen misverstand te laten bestaan over mijn steun aan de partij", vertelt Vervotte aan 'Het Nieuwsblad'. "Maar de interviews en media-optredens liet ik over aan de lijsttrekkers. Toen de uitslagen binnenkwamen, voelde ik me echt gesteund. Dat doet deugd"

Inge Vervotte studeert nu aan de universiteit van Cambridge, toch blijft ze één van de populairste politici op netwerksite Facebook. "Als minister neem je dagelijks beslissingen. Maar je moet vaak op je tong bijten. Als parlementslid heb je een veel grotere vrijheid. Je kunt je op je website of via facebook openlijk uitdrukken over veel meer onderwerpen."

Gezondheidsbeleid

Maar zal Vervotte nu snel terugkeren op de politieke voorgrond? "Op dit ogenblik is mijn toekomst heel eenvoudig", zegt ze. "Ik ben Kamerlid en voel me erg gelukkig in de commissie Volksgezondheid. Het gezondheidsbeleid is een thema waar ik altijd erg graag mee bezig ben geweest."

"Ik ga zeker nu niet terug naar Vlaanderen, daarover moet men niet speculeren. En federaal geeft CD&V de boodschap van stabiliteit. Als we daar nu ook alles weer in twijfel moeten trekken, zijn we slecht bezig."

MEER OVER CD&V

Nu in het nieuws