David Moncoutié wint zevende etappe in Dauphiné

De Franse Cofidis-renner David Moncoutié heeft de zevende etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. Cadel Evans (Silence Lotto) werd derde, in het gezelschap van gele trui Valverde.

ghouben

Moncoutié ging al vroeg in de aanval en kon tot in de slotfase van de etappe, met klims over de Galibier en la Croix-de-Fer, standhouden.

Hij hield 41 seconden voorsprong over op Robert Gesink. Cadel Evans (Silence Lotte) werd derde, Valverde vierde. Onze landgenoot Jurgen Van den Broeck was een van de 27 vroege medevluchters van Moncoutie, hij eindigde negende.

Fuglsang

Evans, in het algemeen klassement tweede op 16 seconden, deed in de slotfase nog enkele pogingen om tot bij Moncoutie te geraken, maar kon zich niet losrukken van Valverde. Vlak voor de aankomst konden Evans en Valverde wel aansluiten bij de vluchters Jakob Fuglsang en Robert Gesink.

In het algemeen klassement verandert er vooraan niets. Valverde behoudt de gele trui, Evans en Contador blijven twee en drie. De Nederlander Robert Gesink nestelt zich op de vierde positie. In de toptien zijn geen landgenoten te vinden.

Meer sportnieuws