"Onze kansen voor organisatie WK voetbal 2018 stijgen"

België en Nederland beschikken over uitstekende papieren om het WK voetbal van 2018 te mogen organiseren. Dat is de mening van Alain Courtois, de drijvende kracht achter het project om het voetbaltoernooi naar de lage landen te halen.

kscherpenberg

Negen landen zijn mee in de dans gesprongen voor de organisatie van het voetbalfeest. Het gaat om Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Qatar, Rusland, Spanje/Portugal en de Verenigde Staten. De wereldvoetbalbond FIFA maakt zijn uitverkorene bekend in december 2010.

Engeland

"Ik heb mijn twijfels bij de kandidatuur van Spanje en Portugal", aldus Courtois. "Omdat het voor de FIFA een vereiste is dat er één gezamenlijke kandidatuur komt, moeten ze nu eerst zelf nog op één lijn komen voor ze kunnen beginnen en wij weten uit de ervaring van Euro 2000 hoe moeilijk dat is."

"Dus zie ik ze op minder dan één jaar van de deadline hun dossier niet op tijd rond krijgen. Bovendien is de prioriteit van Spanje op dit moment de Olympische Spelen in 2016 naar Madrid halen."

"Wat Rusland betreft horen we zelfs niets, dus daar houd ik eigenlijk zelfs weinig rekening mee. Blijft over: Engeland."

MEER OVER Alain Courtois

Meer voetbalnieuws